fredag 7. desember 2007

Julens feiring..

Litt Av Meg tar opp noe som traff i dag(som ofte ellers)
Stress og press og kjøpegalskap før jul er vel noe vi alle tenker mere og mindre på Selv husker jeg at allerede i 16-års alderen reagerte voldsomt.Men så får man barn selv,og sklir lett inn i de mønstrene vi selv har vokst opp i.
Noen her ute som lager denne tiden om til en annerledes tid uten alt det som etterhvert har mistet både fornuft og styring??
Kos fredag til dere..
og klem Randi

12 kommentarer:

Randi sa...

Jag tycker själv att jag förhåller mig ganska neutral inför julens galenskaper. Kanske jag inte hunnit odla denna hysteri, eftersom jag bott på platser där det inte fått någon "gödning". Men jag har ju förstått att många av mina vänner upplever en förskräcklig stress inför alla kraven.
Kram Randi

Anemone sa...

Ja, en kan gruble i timesvis over galskapens verden...

Men på en annen siden husker jeg da også når jeg og min bror var små, og vår mormor bisto hjemme hos oss med juleforberedelsene.
Husker forventningene, julebaksten, smugspising av deig og småkjeks. Sølvpuss ved kjøkkenbordet, hjemmebrygging av øl og andre spennede lukter. DET var nå sannerlig tider det også ja. Slutter en helt med slike ting går jo heller ikke tradisjoner videre til våre barn, noe som også på en kmåte ville være veldig trist, ikke sant??? Barna får jo med seg litt gode minner (forhåpentligvis) i denne førjulstiden.

En dras imellom to verdener synes jeg..., og da er det vel om å gjøre å finne den gyldne middelvei da ksnskje ??? Det er i alle fall slik jeg tenker.

Fin fin kveld ønskes deg min venn.

http://mandco.typepad.com/ sa...

Jeg elsker juleforbredelser! Jeg liker å gjøre adventstiden spesiell; venninne selskaper, pepperkakebaking, julepynt og gave laging, dekorering osv. Syntes i grunnen ikke det er så mye stress jeg, men jeg setter ikke så høye krav til ting og så passer jeg på å kose meg å vaske huset og dekorer og gjøre det pent, og det lilker jeg det jo, og da føles det ikke stressende.

Koselig koselig sa...

Jeg elsker jul og juletingene før jula jeg! Men stress?? Jaaa..joo.. men jeg stresser fordi jeg vil mer enn jeg rekker, jeg vil gjerne kjøpe gaver til alle og enhver men jeg kan jo ikke det. Jeg vil gjerne ha stemning og perfekte ting til jul, at alt skal være som på en herlig film ... og så blir det ikke det og så blir jeg deppa sier mannen min, så jeg har prøvd å la være alt mulig. AKkurat nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig med skolens eksamen neste fredag, og før det er jeg ikke i spesiell modus for noe. Orker ikke pynte eller noen ting nå, alt MÅ vente! klem og god helg :)

Sol sa...

Det er fort gjort å bli med på karusellen...Jeg prøver å ta det litt med ro,men det er veldig mye ting rundt deg som styrer stresset. I år tar jeg det i alle flal helt med ro...kan jo ikke annet her jeg sitter og er forkjølet.....
God helg!

elin1976 sa...

Den gyldne middelvei. Den som passer min familie er den perfekte for oss. Men vi renner ikke ned dørene på shoppingsenteret i desember. Nekter å gå på kvadrat i desember. Planlegger gavene hjemme i godstolen og reiser ut og fikser dette i løpet av en dag. Har ikke lyst at prinsessa skal bli en av ungene som henger rundt på sentere for de ikke finner noe å bedrive tiden med. Tror jeg som mor kan legge et veldig godt grunnlag for at hun ikke skal gjøre det, med å ikke åpne opp for at dette er et flott sted å være å slå ihjel tid. Ha en fin dag:O)

Emmeline sa...

Ja nå har jeg vært innom hos Anemone og tittet der, og hun skriver kjempebra om kjempeviktige ting syns jeg...

Jeg koser meg med julen og stresser egentlig ikke så veldig mye--- jeg bare nyter dagene! Det er jo tross alt en veldig fin tid på mange måter!

Olstad sa...

Godt innlegg. Jeg sitter å grubler over galskapens verden og alt sløserei og så drar jeg og bidrar minst like mye som alle andre selv.... Jeg er helt ram når det gjelder anskaffelse av ja...

Men det slår meg at vi i allefall skal gjøre litt hyggelige juleforberedelser før jul også. Ikke bare løpe fra butikk til butikk.

I dag skal vi vaske kjøkkenet og kanskje bake litt.

pudelflicka sa...

Jag var duktig på att ordna till jul när pojkarna var små men nå känner jag inte riktigt för det. Tycker om att gå på olika julmiddagar och tillställningar under denna mörka period.På det sättet är december en mysig period och man umgås sina kompisar.
Min kompis Catharina och en fotograf var hos mig här om dagen och gjorde en glöggbuffé för sin nästa bok, Catharina dukar " och då var det mycket julkänsla i mitt hus.
Ha en skön lördag.
Kram Hedvig

Hobbygåsa sa...

Jeg har meldt meg ut av galskapen for lenge siden. Planlegger hva som skal gjøres til jul, tar det viktigste først og det jeg ikke rekker uten stress det hopper jeg over. Julegaver blir kjøpt med omtanke ikke tanke på pris, mye er hjemmelaget. Da kan vi kose oss i julen uten å være utslitt. Ja, det er vel sykdom som har lært meg dette-men jammen er det godt å ha lært det. Ha en koselig førjulshelg-klem fra meg!

Cornelias Country Corner sa...

Usch, tycker alltid det finns så mycket att göra. Som nu - nu måste jag städa upp efter 28 tassar! Kram och ha en underbar helg!

Ida sa...

Jeg er "julete".
Men, man må ikke løpe bena av seg og svi av hele lommeboken, for å skape en god jul.
Opplevelser for oss alle og barna er det viktigste og som gir god stemning.
Julemusikk, baking, turer, besøk på åpen gård, laging av pynt og kranser osv.
Man kan ikke kjøpe lykke!
Vet om en ting vi hadde mer av før. Takknemlighet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...