mandag 7. januar 2008

Broren min på respirator igjen..

Broren min ble i går igjen dopet ned og lagt på respirator..Hadde en infeksjon som de ikke vet hva er,lavt blodtrykk og veldig urolig.Hvis dere hadde sett den surstoffmasken hadde dere også blitt urolige.Den var så stram at den lagde gnagsår!Nå ringte jeg og prøvde å spørre litt.Om det hjalp? Nei... De gir antibiotika,men hadde det ikke vært greit å vite for hva?(det er jo ganske mange forskjellige typer)Prøvde å spørre hva de prøver å hjelpe han med/hva er det egentlig?Du må snakke med lege sammen med konen hans var svaret.Ringte svigerinnen som mente hun fikk så mange svar(men hun vet heller ikke hva det egentlige problemet er.)Jeg tror jeg drar dit i morgen og blir der til noen kan forklare meg enten hva de vet eller ikke vet..Av erfaring tror jeg nemlig man må være litt aktiv for at det skal ha en sjangs..Noen råd der ute?

16 kommentarer:

Anemone sa...

STÅ PÅ !!
Den som ingen spørsmål stiller, eller har, får heller ingen svar !!

Slik er det nok ikke bare i helsevesenet men også i livet ellers, er nå min erfaring.
Spørsmål og kloke svar gir viten.

Mange særinger innenfor dette "vesenet", og det er ikke sikkert de regner deg for "pårørende", til tross for at du er hans søster (?) Helt utrolig, og kjenner jeg blir irritert, ...og gremmes over hele dette systemet.

nei, stå på Randi. Lenk deg fast i respiratoren om ikke annet hjelper. Noen må da kunne lufte sine tanker med deg.

Sett alle dine sanser i sving, så hjelper også dette din stakkar bror. Jeg skal være med deg i tankene både natt og dag.

God varm klem fra Anne.

chatrine sa...

Uff å uff... Hvet du hva: jeg tror ikke de hvet på sykehuset heller... derfor ingen svar. Slik husker jeg det da min mamma fikk hjerteinfark sist jul, og måtte hjerteoppereres på nyttårsaften. Jeg spurte å gravde hvorfor hun måtte ligge ned-dopet i respirator i 3 dager uten å få svar...til slutt fikk jeg svar, hjertet var for "urytmisk" What?? Sånn er det, du må bare "grine" deg til svar! Men stå PÅ, å desverre er det jo sånn at en ulykke kommer skjelden alene, så her er det bare å kjempe!! Håper dere klarer det alle sammen!!
Tenker på dere!
Stor klem fra meg!
Å Ps. ja jeg tror nok det blir "rampe" på Chablis;)

Randi sa...

Det var en trist vändning! Men Randi, jag är övertygad om, att man måste själv ta kommando över situationen, sätta sig in vad som händer, utnyttja kontakter man har, kolla och läsa på internet. Det är i alla fall min erfarenhet från svenska sjukhus.

Det är jobbigt om det handlar om någon mycket närstående. Det krävs ju energi för att mobilisera all den kraft som krävs, när man helst bara vill koncentrera sig på att trösta och finnas till hands.

Hoppas du får klarhet i vad som sker. Mina tankar är med dig och jag sänder en stor varm kram! Randi

pudelflicka sa...

Vad jobbigt när man inte får veta men jag tror också att man måste vara där och prata med läkarna själva.
Jag känner verkligen med dig !
Stor kram från Hedvig

Hobbygåsa sa...

Så leit å høre. Min erfaring med helsevesenet er at man må bare stå på selv ellers får man ingen svar. Men av og til må man nok også bare godta at de ikke vet. Reis inn og snakk med legen hans du, da har du iallefall gjort det du kan. Håper det ordner seg for dere for dette er fryktelig vanskelig. Stor klem fra meg, jeg tenker mye på dere.

Randi sa...

1000 TACK FÖR DIN KOMMENTAR TILL MIN "ENERGI-BLD"!!!
Jag var tvungen att berätta för min man, att det i alla fall fanns en person till (förutom jag själv) i hela världen, som gillar den bilden. Han blev mycket förvånad och frågade vem det kunde vara. Jag berättade då, att det var du. Han svarade bara: "Ja-ja, den kanske är typisk norsk!"

Stor kram & hurra för oss norrmän!

PS. Som du nog förstår, så tolkar han allt märkligt jag gör som ett typiskt norskt beteende ... *fniss*

Anonym sa...

Åhh..Lycka till!! Och jag tror du har helt rätt!! Man får nog ligga i för att få ett svar. Ha det så bra nu! STORA VARMA KRAMAR!!

Frk.Badegakk sa...

Skal man komme noen vei i helsevesenet så må man stå på selv. Det er i allefall vår erfaring. Men det skader ikke å være bestemt men hyggelig da. De er jo ikke overmennesker heller. Man kommer mye lengre med honning eller noe har jeg hørt... men jah. Helsevesenet i Norge fungerer ikke sånn optimalt, så stå på krava du Randi.
Tenker på deg og broren din, håper på det aller beste!
Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min, du er alltid så trivelig du=)

*masse klemmer*

christinasinteriør sa...

Hei! Syns med din bror da! Men som de andre sier ikke gi deg med spørsmål! De må kunne gi svar! Ellers håper jeg du får ett bedre vær snart da! Ha en fin tirsdag!:0)

GAWO sa...

Det er nok dessverre ofte sånn at skal en få svar så må en selv stå på. Så ikke gi deg. Vær hyggelig og bestemt, og er du der sammen med din svigerinne kan de ikke overse dere.
Ønsker dere alt godt.

Emmeline sa...

Må bare si meg enig med Anemone;) Stå på Randi, spør og spør og spør til du får de svarene du trenger...
Jeg husker da min far ble veldig syk i vår og nektet å spise på sykehuset. Han klarte det ikke fordi han hadde en infeksjon i halsen som de ikke fant ut av...
Vi tok han tilslutt bare hjem og matet mannen med makt. To myndige døtre med hver sin skje i hånd-
Det gikk bra og han ble frisk.
Krysser fingrene for dere alle sammen, håper virkelig at det snart er bedring hos han!

Anonym sa...

Det er riktig, du må stå på for å få informasjon! Be om ei samtale med ansvarlig sjukepleier eller lege, gjerne sammen med svigerinna di dersom ho er nærmaste pårørande.
Visste ikkje at det var åpna Odd Molly på Majorstua, så takk for tipset. Tenkte å kjøpe Hunter støvlane utan for, for eg har Ilse Jakobsen som er fora og dei er ubrukelige på vår/sommar. Ellers veldig bra:0)
Lykke til på sjukehuset! Håpar du får litt god informasjon:0)

elin1976 sa...

Uff og uff som dere får det. Synes det er bare så trist.
Lykke til og stå på.

Takk for kommentaren på bloggen. Setter kjempemye pris på kommentarer fra dere fantastiske blogg damer.
Her om dagene går det for det meste i hest og hest og hest.
Nå har mannen tenk at vi kan få en på halvfor.
I allefall halvfor for begynnelsen av.
Antagelig blir det jeg som må reise dit med prinsessa (bare for å holde et øye) så halvfor holder frem til vi har bestemt oss om vi skal kjøpe en traver sammen med niesa mi som er travtrener.
Så nå går det i Tangenstjerna og tangentina for alle pengene. Prinsessa synes da sistnevnte hadde passet utmerket siden hun heter det samme. he he.

Nå er både mann og prinsesse tatt kveld. Prinsessa med pensum boka på hesteinstruktør linja (hun har fått låne den av niesen) og mannen med den nyeste utgaven av boka Aksjeskolen. Her svinger det gitt. Kansje mannen har en drøm å gjøre det godt i V75?

Ida sa...

Stå på og "mas"!
Håper inderlig at han får lov til å bli frisk igjen.
Og at legene vet hva som feiler han eksakt.
Dette er trist.

Aina sa...

Helt utrolig, at det ikke kan gå an å ta seg tid til å forklare hva og hvorfor på et sykehus.
Du og svigerinnen din får troppe opp samtidig, og finne en som kan ta seg tid til å forklare dere hva som skjer med broren din. Ikke gi dere før noen hjelper dere.
Ofte er det lurt å være to også fordi det er ikke enkelt å huske alt, og hva som blir sagt, to hoder tenker bedre enn ett.
Og det er lurt å skrive ned spm. en har, for det er ikke alltid en husker de når en lege er i nærheten.
Og ofte kan det faktisk være like enkelt å få en sykepleier til å forklare, for disse legene som er så dyktige, er ikke alltid så enkle å forstå!
Håper det er noen som kan gi dere litt tid og svare på deres spørsmål.
Det var en bagatell med faren min, han hadde englevakt, så nå skal jeg fortsette tenke gode tanker for din bror.
Lykke til videre!

Aina sa...

Lenket siden din jeg...
håper det er greit:0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...